SvD och Bitte Hammargren krigshetsar

Jag brukar inte läsa dagstidningar då jag ser det som en förolämpning mot min intelligens när lögner, osofistikerade som vore de påkomna av en femåring, publiceras som nyheter eller djuplodande analyser. Jag får mer insikt i världsläget och geopolitik av att diskutera med min 7-åriga dotter (som visserligen är mycket intelligent, men helt ointresserad av geopolitik), än av att läsa det som kallas dagstidningar i Sverige (och större delen av västvärlden för den delen). När jag får ett gratisexemplar av till någon av dessa stinkande varbölder av lögner som infekterar det svenska folkets tänkande, brukar jag dock bläddra igenom för att se vilka lögner som är aktuella just för tillfället.

Denna gång råkar jag få Svenska Dagbladet från 30 september i handen. Med attacker av illamående lyckas jag ta mig till sidan 19 innan jag kaskadkräks. Jag läser krigshetsaren Bitte Hammargrens så kallade kommentar angående Syrienkriget. Jag tänkte här ta upp ett par delar av hennes kommentar:

 

Bitte säger att kriget kommer fortsätta och att ”En förklaring är att Assadregimen tjänar mest på fortsatt krig.”(alla krigshetsande agendajournalister använder ordet ”regim” när det ledarskap de talar om skall bombas med goda bomber).

 

Det infördes nyligen en vapenvila i Syrien som höll mycket kort tid, men det var inte Assad som bröt den. Det var USA, med hjälp av bland annat Frankrike och Danmark, som bombade Assads soldater, där ca ett 50-tal dödades på en strategiskt viktig befästning och där ISIS påbörjade en offensiv straxt efter attacken. USA och media gick ut med att detta var ett (samordnat) misstag, och de begick samma misstag någon dag senare på samma befästning efter att Assadstyrkorna återtagit befästningen. Detta upprepade misstag spelade konstigt nog ISIS i händerna, vilket kanske inte är så konstigt om man betänker att ISIS är USA:s verktyg för att skapa kaos i de länder USA inte tycker om. USA:s general Wesley Clarke avslöjade redan 2007 att USA inte tycker om Syrien och att de därför tänker bomba dem, tillsammans med ett antal andra länder i Mellan Östern som USA inte heller tycker om. De som tjänar mest på fortsatt krig i Syrien är, förutom Genie Energy som jag belyst i denna video, även Israel generellt och USA med det militärindustriella komplexet. Assad hade tjänat mer på den typen av fred som rådde innan USA började skeppa in vapen och ammunition till de så kallade rebellerna i Syrien.

 

Mer från den goda Bitte:

 

”Assadregimen har lättare att överleva fortsatt krig än fred.”

 

Bitte menar med andra ord att de militära operationer västvärlden genomför mot Assad i själva verket stärker honom??

Om så verkligen är fallet så skulle jag föreslå att Västvärlden i sina försök att störta Assad omedelbart upphör med sina militära operationer och sitt militära understöd till vad de kallar ”moderata rebeller”. Då skulle Assad och Ryssland snabbt besegra de banditer som håller kriget igång. Fred kommer införas ganska snart, och med Bittes logik kommer då den så kallade Assad-regimen att falla straxt därefter.

 

Mer från Bitte, eller snarare från det amerikanska utrikesdepartementet, men med Bitte som avsändare i det här fallet:

 

”Det är omöjligt att återuppbygga Syrien till vad det en gång var: en starkt centraliserad stat… (en massa demoniserande uppgifter om Assad/Syrien) …Den ovissa dagen freden inträder kanske gränserna har förändrats eller också måste Syrien återuppstå som en decentraliserad federal stat.”

 

Detta är ganska bokstavligt talat taget ur amerikanska utrikesdepartementets intentioner för Syrien. Man vill göra samma sak med Syrien som man gjorde med Jugoslavien; krossa den nationella identiteten och göra människorna till trälar i det som förut var deras land. Ett land som så kallat privatiserats (plundrats är en mer passande term) och som ägs av de olika oligarkerna i västvärlden.

 

Mer av Bittes dumheter:

 

”När freden kommer får president Bashar al-Assad räkna med att hamna i en krigsförbrytartribunal.”

 

Jo så är det visserligen säkert om det är så att väst lyckas invadera och krossa Syrien på samma sätt som man gjort med Jugoslavien, Irak, och Libyen. Detta kommer dock inte Ryssland att spela med i. Att Assad begår åtalbara krigsbrott mot soldater som invaderar hans land följer samma logik som att Hussein enligt västs logik begick krigsbrott när han försvarade sitt land från fientlig invasion. Alla väst vinner över, genom att bomba dem till stenåldern, hamnar i en så kallad krigsförbrytartribunal. Det är den starkes rätt som gäller… vi kan vara riktigt stolta över den internationella rättskänslan i väst…INTE!

Denna gång är det dock föga troligt att tidigare händelseförlopp kommer upprepas, då Ryssland tröttnat på Västs/USA:s intriger och falskspel. Invaderar väst Syrien så kommer Ryssland att svara. USA håller redan på att skicka in markpersonal för att operera inbäddat med terroristerna. Detta kommer leda till att  kommande flyganfall från Rysslands sida troligen resulterar i att amerikanska soldater får sätta livet till. Detta kommer ge USA den propagandaursäkt de vill ha för att gå in med massiva trupper och simsalabim har vi ett globalt världskrig som blir ett kärnvapenkrig den dag USA inser att de stött på sin övermakt vad gäller konventionell krigföring. Då kommer USA att utnyttja sin kärnvapendoktrin, som nyligen ändrats till ”First strike option”, och vi kan se fram emot att lämna över en radioaktiv glasbit till de generationer som inte kommer att komma efter oss.

 

Mer dumheter från Bitte:

 

”Ingen vet hur det av FN utstakade övergångsstyret skulle se ut”.

 

Om man ”inte vet hur övergångsstyret som FN stakat ut skall se ut”…. Då kanske FN är ganska dåliga på att staka ut övergångsstyre? Kanske FN skall låta bli att staka ut övergångsstyren som ingen vet hur de skall se ut? Kanske FN skall låta bli att staka ut övergångsstyren över huvud taget? Kanske FN skall monteras ned så att de inte kan fortsätta att skada freden i världen genom att staka ut olika övergångsstyren som ingen vet hur de skall se ut? Kanske stabila länder skall få fortsätta vara stabila även om inte USA gillar dem. För Europas del hade det i alla fall varit mycket bättre om till exempel Gadaffi fått fortsätta att styra Libyen, som på hans tid var Afrikas rikaste land. Då hade döden på Medelhavet varit obefintlig och Europa hade inte invaderats av vildar som begår massantastningar på våra kvinnor… en Win win situation i stället för dagens lose lose.

 

 

Vem är det för övrigt som har sagt att det måste till ett övergångsstyre för att det skall bli fred i Syrien?… Jag kan tala om det: USA. USA kommer inte låta det bli fred i Syrien förrän de har avsatt Assad. USA tycker nämligen inte om Assad, och de som USA inte tycker om, de är onda, tyranniska, och förtjänar att få demokratiska bomber i huvudet om de inte självmant lämnar över makten till någon som USA gillar. USA måste nämligen gilla alla som har makten i världen, annars blir det krig. Tyvärr gillar USA inte Ryssland heller för tillfället, och det är väldigt illavarslande för världsfreden. Clinton är ett säkert kort för världskrig då hon sagt att en cyberattack skall besvaras med militärt våld. Det är smått oroande att någon som inte kan hantera en privat e-mail server kanske skall få nycklarna till USA:s kärnvapen och tänker använda dem om hon tror hon är cyberattackerad. En cyberattack kan med andra ord användas på samma sätt som ISIS: säg att en cyberattack kommer från Ryssland så är man moraliskt berättigad att skicka iväg de interkontinentala missilerna. USA måste få som de vill för att det skall bli fred i världen

 

En artikel av Bittes ”kaliber” tarvar egentligen en svarsartikel för nästan varje mening, men jag stoppar här. Jag har sagt det förut och säger det igen: Sveriges och västvärldens dagstidningar är direkt skadliga för konsumenternas analysförmåga vad gäller internationell politik. Det är bättre att läsa i kaffesump än att ta del av traditionell medias bild av världsläget. Vågar man inte på grund av PK-skräcken ta del av alternativmedias bild, eller inte orkar göra egna efterforskningar, tycker jag man skall hålla sig till kaffesump.

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s