Vad kommer hända i en Trumpen värld?

Det har varit ytterst underhållande att se paniken hos alla etablissemangsrepresentanter när de springer runt som yra höns och försöker förklara och analysera ”det stora nederlaget” för den goda världen nu när Trump ser ut att komma till makten i USA. Kanske är Trump dödsstöten för det etablissemang som styr bakom kulisserna i västvärlden de senaste minst hundra åren. Skall man tro att Trump talar sanning i de uttalanden han gjort om att rensa ut korruptionen i Washington och om att begränsa maktkoncentrationen inom media i USA så är det stor risk att etablissemanget kommer att se sin makt krympa avsevärt i hela världen. Etablissemangslakejer så som Wolodarski på DN pratar förstås om isande vindar som sveper över världen, men vindar som är isande för etablissemanget är ljumma vårvindar för världens alla folk. Jag tror det finns två alternativ för hur utvecklingen kommer se ut från och med nu, i alla fall om Trump menat allvar med sina olika uttalanden under valrörelsen:

Antingen mördas Trump ganska snart och det har potential att i så fall kasta USA in i ett inbördeskrig. Vi får verkligen hoppas att detta inte händer, men situationen är ganska lik den när JFK kom till makten, möjligen med den skillnaden att Trump nog inte har samma bindningar till den organiserade brottsligheten och det övriga etablissemanget i USA som JFK hade när han tillträdde. Båda har/hade dock en enorm koloss av korruption och organiserad brottslighet att ta itu med. Jag tror att Kennedy var medveten om hur stort motståndet var, jag är tveksam till om Trump inser vidden av hur långt förfallet nått i Amerikas administration. En skillnad är också att det är allmänt känt bland vakna medborgare i världen att ett etablissemang styr bakom kulisserna. Kennedy höll tal om detta etablissemang, men få vanliga människor på den tiden förstod nog vad han pratade om. Idag är det lite annorlunda.

Eller så får Trump fortsätta leva, och har genuint goda intentioner som gör att han börjar nysta i det ormbo av special interests, korruption, och ren brottslighet som huserat i Vita Huset under flera decennier nu. Det ena kommer leda till det andra och jag kan inte se att det skulle vara möjligt för etablissemanget att stoppa processen om den väl satts igång.

Bara som ett exempel kan jag nämna Sybil Edmonds som förut var FBI-tjänstekvinna med högsta säkerhetsklassning. Hon arbetade som översättare från Farsi, Turkiska, och arabiska (tror jag det var) till engelska för FBI. Hon fick se de absolut hemligaste dokumenten som flödade genom FBI. Översättning gick till på följande sätt: Översättaren läser snabbt igenom dokumentet och gör en egen bedömning om det är ett intressant dokument. Har översättaren minsta misstanke om att dokumentet är intressant översätter hon det översiktligt och lämnar vidare till en chef som gör en ”riktig” bedömning. Om chefen anser dokumentet vara viktigt kommer det tillbaka för fullständig översättning och sedan lämnas vidare till den utredare dokumentet berör. Det finns med andra ord tv steg där dokument kan sorteras bort som ointressanta: dels initialt av översättaren, och dels senare av översättarens chef. Edmonds upptäckte att dokument av vital vikt för utredningen om 9/11 sorterades bort redan i första steget och ibland i andra. Detta anmälde Edmonds till sin chef som visade ointresse. Edmonds gick genom hela FBI upp till den politiker som styrde FBI med samma resultat. Slutresultatet blev att Edmonds förlorade jobbet och belades med en generell munkavel. Hon fick inte säga något över huvud taget om vad hon hittat. Jag är helt säker på att Edmonds inte är den enda inom den amerikanska administrationen som haft denna typ av problem, och när nu Trump tydligt signalerar att korruptionen skall bort skulle jag gissa att det kommer att komma fram ganska många whistleblowers vars information antagligen kommer att kräva ny utredning om 9/11, men även om mycket annat i USA:s senare historia.

Vad kommer Trump då göra den närmsta tiden?

Jag skulle tro att han omedelbart kommer att ta itu med den inhemska korruptionen och det kommer leda till att minst halva personalstyrkan måste bytas ut och att en hel del av dem kommer hamna i fängelse. På utrikesområdet hoppas jag han snarast träffar Putin och Kinas president för att omedelbart desarmerar situationen vad gäller Sydkinesiska sjön, Baltikum, Ukraina, och Syrien. Det skulle inte förvåna mig om Trump river upp alla olika beslut om truppförstärkningar i Europa från USA:s sida och att Putin som svar på detta drar tillbaka sina resurser från gränsen mot Europa. Detta skulle ytterligare dela ut ett slag mot etablissemangets media som i stort sett fått sin näring från ”den nye Hitler” i Kreml. Syrienkriget kommer ta slut ganska fort eftersom Trump inte kommer hjälpa ISIS under bordet på samma sätt som Obama har gjort, och Trump bryr sig nog inte om vem som styr i Syrien. Assad kan sitta kvar vad det berör Trump. Trump förstår inte, med rätta, vad USA har att göra i Syrien och kommer med största sannolikhet att ta hem amerikanska soldater, inte bara från Syrien utan även från de flesta andra oroshärdar i världen. Trump har visserligen sagt ett och annat förvirrat om sitt stöd till Israel och har judar ingifta i sin familj, men jag tror inte Trump förstått att kriget i Syrien egentligen är Israels krig och jag tror inte han kommer stödja en destabilisering av Syrien bara för att det gynnar Israel. Jag tror heller inte Trump förstått vilken makt Israel och den judiska lobbyn haft i USA, men om någon kan stå emot detta så är det Trump.

Frågan är om Trump kan och vågar gå så långt som att se över systemet med The Federal Reserve. Gör han det så betyder det slutet för den ondskefulla elit som nära nog lyckats ta kontroll över hela västvärlden. Lyckas han göra sig av med systemet av skuldbaserad valuta och införa ett ärligt system som främjar arbetande människor kanske han kan åstadkomma samma ekonomiska mirakel med USA som Hitler gjorde med Tyskland på 30-talet. Trump skulle troligen få köra sitt race på ett annat sätt än vad Hitler fick eftersom det blir svårt för etablissemanget att attackera USA militärt… Vilket land skulle de använda för attacken? En våldsam attack mot Trumps USA skulle nog behöva komma inifrån, men jag tror det blir svårt för etablissemanget att sätta samman en revolution på samma sätt som man gjort så många gånger tidigare i historien. Jag tror heller inte att etablissemangets nyttiga idioter i USA är tillräckligt starka och företagsamma att kunna genomföra en revolution i USA.  Det faktum att de flesta vapenägare i USA är Trumpanhängare gör det nog också väldigt svårt att orkestrera en revolution i USA på samma sätt som man gjort i Ryssland 1917, Spanien på 30-talet, Ukraina, Syrien och arabvärldens färgrevolutioner.

Det är i vilket fall extremt spännande tider vi lever i, och för en gångs skull med lite positiva förväntningar, då tredje världskriget verkar avstyrt i den allra närmaste framtiden. Skulle krafterna bakom Obama få för sig att provocera Ryssland eller Kina kan jag tänka mig att deras motreaktioner kommer vara mycket återhållsamma. De kommer troligen sitta på sina händer tills det att Trump tar makten i USA och de har en motpart som inte enbart tänker på etablissemangets fortsatta maktexpansioner i världen, en amerikansk ledare som i första hand tänker på det amerikanska folket.


3 reaktioner på ”Vad kommer hända i en Trumpen värld?

    1. Kan hända. Har inte kollat det. Att någon har judiskt blod betyder inte per automatik att de tillhör det ondskefulla etablissemanget. Även judar har lidit under etablissemangets förtryck. Det var nog inte så kul att vara jude i Nazityskland, och etablissemanget ville inte evakuera judar från Nazityskland trots erbjudande från Tyskarna. Det är inte riktigt så enkelt som Jude=etablissemang=ondskefull som jag har förstått det.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s