Kommentar till DN:s ovärdiga dumheter

Kommentar till Wolodarskis ledare: Från värdigt till ovärdigt på mindre än ett dygn

För den som slutat leva i den filterbubbla som dinosauriemedias demagoger skapat åt sina konsumenter, är det så smärtsamt att ta del av den ohederliga propaganda som väller ut ur dinosauriemedia, att många, mig själv inkluderad, nästan helt stängt av. Enda anledningen att ta del av dinosauriemedias dumheter är för att få en bild av vad en fortfarande förfärande stor andel av den svenska befolkningen tror är balanserad rapportering och djupa analyser.

Söndagen den 15:e januari producerar Sveriges riksdemagog Peter Wolodarski ytterligare en av sina talrika ohederliga opinionsbildande propagandastycken, som givetvis publiceras på ledarplats i Sveriges så kallade nyhetsflaggskepp DN. Eftersom Bonnier skyddar Wolodarski från kritiska frågor med större nit än vad Federal Reserve skyddar Fort Knox från inventering av guldreserven, får jag här oemotsagd ta mig an denna lilla rännil i den tsunami av propaganda som väller ut ur DN:

”Veckan rymde inte bara en passionerad plädering för demokratin. Den innehöll också en otäck attack på pressfriheten. De två exemplen speglar vår tid.”

Här är det inte Obamas fängslande av Bradley (nu Chelsey) Manning, att Snowden lever i exil, att DNC arbetaren Seth Rich sköts till döds i ett rånmord där inget rånades, eller att Julien Assange levt på flykt undan Obamas så kallade rättvisa i flera år…. Nej, han syftar på att Trump inte vill svara på frågor från CNN, en organisation som hittat på att Trump hyrt prostituerade till att kissa i en säng som använts av paret Obama. Wolodarski menar att Trumps användande av etablissemangets begrepp ”Fejknyheter” om CNN:s sängkissarhistoria skulle vara en attack mot yttrandefriheten.

Längre ner skriver riksdemagogen om Obama:

” Värdighet är det begrepp som bäst sammanfattar framträdandet. Vi påminns om varför Obama lämnar Vita huset med goda förtroendesiffror, betydligt högre än hans efterträdare.”

Det är ju svårt att veta vilka förtroendesiffror Wolodarski syftar på, men det är väl inte omöjligt att siffrorna kommer från Washington komPost och att de är lika verkliga som fejkgruppen PropOrNot, som Washington komPost hittade på för ett tag sedan. Skriver man och refererar till hittepånyheter behöver man ju knappast låta verkligheten begränsa den bild man serverar sina läsare.

” Att det tycks ha läckt uppgifter från underrättelsetjänsten till medier jämför Trump med hur människor behandlades i Nazityskland. ”Sjuka” motståndare konspirerar mot honom, slår han fast – en isande signal till alla som försöker kontakta journalister med ofördelaktig information om Trump.”

Nej det är en isande signal till lögnpressen att de inte kommer att kunna fortsätta att hitta på nyheter på samma sätt som de vant sig vid i decennier nu. Vad Wolodarski inte förstår är att den som sprider lögner inte förtjänar respekt oavsett hur mycket pengar han har eller hur stor organisation som står bakom honom. Jag förstår att denna nya tid där lögnare kommer tappa respekt, ter sig som mycket skrämmande för Wolodarski.

Ovärdighet är det begrepp som bäst sammanfattar presskonferensen.”

 Nej, ovärdigt hade det varit om Trump inte hade reagerat och satt lögnspridarna CNN på plats. Rätten att sprida lögner är inte samma sak som pressfrihet. Tyvärr är vårt nuvarande system oförmöget att hantera lögnspridare och det är därför en pajas som Wolodarski kan poppa upp som gubben i lådan på diverse så kallade nyhetsprogram och läxa upp de redaktioner som inte sprider de lögner Wolodarski tycker man skall sprida.

” Segraren i USA:s presidentval brukar regelmässigt försöka samla nationen. Valvinnaren är alla amerikaners president, inte bara sina anhängares.”

Med andra ord så tycker Wolodarski att CNN inte tillhör valvinnarna. Det är ju visserligen ingen överraskning, för den som är vaken, att hela västmedia, med CNN i spetsen, tillhör valförlorarna, men att Wolodarski skulle erkänna att de så kallade nyhetsmedierna varit en del av demokraternas kampanjapparat, det är trots allt en aning oväntat. Sedan hör det ju till saken att det inte är Trump som säger att han inte är demokratväljares president, det är demokratväljare som säger att Trump inte är deras president. Och det är demokrater som beter sig som att de inte förstått att valkampanjen är över.

Donald Trump gör inte som sina företrädare. Han bedriver en permanent kampanj, också efter att valet är avslutat, full av lögner och splittringsretorik.”

Nej, det är ganska tydligt att Trump inte gör som sina företrädare och det är därför etablissemanget och dess pajasdemagoger har panik. Etablissemangets oligarki har fått sig en ordentlig törn när USA nu fått en president som inte är köpt. Man skulle gärna vilja veta vilka lögner och vilken splittringsretorik Wolodarski syftar på. Kanske menar Wolodarski att en president som ser till även vita amerikaners intressen, per automatik är en splittrande och förtryckande president. Kanske tycker judisk-ättade Wolodarski att det bara är judiska intressen som skall ha en särskild plats i hjärtat hos Amerikas president.

” De här tvära kasten, från presidentens civiliserade avsked till efterträdarens spottloskor, är en skrämmande men realistisk spegling av vår tid: av hur historiska landvinningar för vår civilisation (läs svensken Johan Norbergs omtalade bok ”Progress”) just nu paras med en politisk motreaktion, som trycker oss tillbaka i riktning mot slutenhet och stamtänkande.”

Vad judiskättade Wolodarski här reagerar mot är att vita amerikaner eventuellt kommer att börja med stamtänkande precis som judarna. Det är knappast stamtänkande generellt som är problemet för Wolodarski. Han skulle antagligen protestera våldsamt om Trump skulle stänga ner alla judiska intresseorganisationer som per definition representerar ett stamtänkande.

Sedan är det lite dravel om judiskättade Klein som kallade sig förintelseöverlevare och som trots sitt eget stamtänkande har skrivit en essäbok med texter om mänskligheten generellt… vilket är ett ganska vanligt trick bland judiskättade skribenter. Att judiskättade Wolodarski refererar till judiskättade Klein i en text avsedd för en publik utan judiskt påbrå, är också ett vanligt trick som blåser förbi ickejudar som hjärntvättats med att etnisk tillhörighet saknar betydelse.

Barack Obama har alltid varit fånge i orealistiska förhoppningar. I sitt avskedstal försökte han nyansera bilden genom att påminna om att USA genom sin historia rört sig framåt, men också gång på gång kastats tillbaka: ”För varje två steg, känns det ofta som om vi tar ett steg bakåt”.”

Man undrar vilka förhoppningar Obama haft varje gång han förkolnat en grupp Afghaner med hjälp av en Hellfiremissil. Om förhoppningen varit att fred frihet och demokrati skall ta ett steg framåt med varje drönarattack, så kan jag hålla med om att Obamas förhoppningar varit för högt ställda, och att han då antagligen överraskats av ett antal steg i rakt motsatt riktning.

” I utrikespolitiken har hans tillbakalutade hållning – i sig en överreaktion på Bush-åren – bidragit till ett vakuum som fyllts av Ryssland och andra auktoritära stater.”

Här undrar man om Wolodarski tagit knark. Obama-administrationen har skapat ISIS. Skapat krisen i Ukraina. Skickat Saudiarabien på Jemen. Skapat kriget i Syrien. Allt detta medan Ryssland gjort vad de kunnat för att undvika ett tredje världskrig genom olika smarta diplomatiska manövrer. Obama har betett sig som en Don Quixote, men i stället för träsvärd och åsna har han haft B-52or och clusterbomber i sin jakt på terror-väderkvarnar.

Om det över huvud taget finns genuin islamistisk terrorism så är den ett svar på Obama-administrationens hemliga och inte så hemliga operationer där folk sprängs i bitar i tusental på grund av Obamas hjärnspöke ”the War on Terror”. Att en ledare i ett land långt borta vägrar använda dollar när han bjuder ut sitt lands naturresurser på internationella marknaden så som Saddam Hussein, Muammar Gadaffi, och tidigare Milosevic gjorde, är inte en anledning att förvandla landet till en rykande grushög.

Detta är ett koncept som i alla fall Amerikas tre senaste presidenter haft svårt att greppa, och det beror på att de alla varit etablissemangets marionetter. Trump är troligen inte en marionett och det är därför pajasdemagoger som Wolodarski presenterar rena LSD-hallucinationer i sina så kallade Ledare. Etablissemangsdemagogerna försöker måla upp en bild av ökande spänningar och risk för krig när sanningen är den rakt motsatta med dramatiskt ökade chanser för fred i världen. USA kommer troligen ha en president som faktiskt menar vad han säger och som inte kommer spela ett helt annat spel under bordet och bakom kulisserna, så som Obama gjort under hela sin presidenttid.

Troligen kommer Trump att vara lika rak i sina uttalanden och handlingar som Putin är, och det leder med största sannolikhet till att förtroendet mellan världens två största kärnvapenmakter ökar. Dessa två tillsammans kommer ganska snabbt att göra processen kort de så kallade terrororganisationerna runt om i världen. Troligen kommer Trump tvingas byta ut 70% av personalen i CIA och FBI eftersom dessa är etablissemangets verktyg och har levt sitt eget liv utanför det demokratiska systemet, med olika hemliga operationer och opinionsbildande verksamheter. Allt för att främja etablissemangets agenda.

Får Trump leva finns det stora chanser för fred framöver, men Trump har lika mycket emot sig som Kennedy hade på sin tid och det är stor risk att Trump går samma väg som JFK. Vi får hoppas att Trump är medveten om detta och att han tar sin personliga säkerhet på allvar. Det faktum att Trump behåller sin egen privata personsäkerhetsorganisation är ett starkt tecken att han förstår vilket hot etablissemanget utgör. Förhoppningsvis går dyngspridare som CNN och DN under ganska snart så att den skara som fortfarande konsumerar skräpet befrias från sina intellektuella bojor och kan börja tänka på egen hand. Då kanske vi slipper så kallade humanitära interventioner i framtiden.


8 reaktioner på ”Kommentar till DN:s ovärdiga dumheter

 1. Den nyliberala presstituerade median ägd av Wall street som till synes är i konflikt med den republikanske Trump är inte nödvändigtvis fiender, även om det kan se ut så. Politiken de kommande månaderna kommer visa om Trump och republikanerna kommer gynna Wall street eller folket…

  Och det tycks inte ha börjat särskilt bra…
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/01/25/ar-en-djup-milf-langtan-orsaken-till-att-donald-trump-bryter-sitt-forsta-vallofte/

  …även om han och republikanerna, helt klart, ska ha sin chans innan folket gör revolution och ev. installerar Bernie Sanders, som de facto har störst folkligt stöd av alla, men som valfuskades bort av Wall streets egen nyliberal Clinton.

  Gilla

  1. Bernie Sanders var etablissemangets verktyg. Syftet med Sanders var att dra väljare från Clinton-motståndare för att sedan lägga sig till Clintons fördel. Varför protesterade och stämde Sanders annars inte Clinton och valkommissionen för valfusk, utan bara tyst drog sig tillbaka när valfusket mot honom uppdagades. Det är ett trick som använts tidigare för att kontrollera resultatet i partikonventet. Sanders är en betald marionett som aldrig var ute efter presidentposten enligt min bedömning.

   Gilla

   1. Socialisterna vill precis som kommunisterna ha en Ny Världsordning där en liten elit sitter i toppen och styr allt. Skillnaden mellan socialism och kommunism är marginell. Kolla gärna G. Edward Griffins intervju med Norman Dodd på Youtube. Socialism, Kommunism, Kapitalism är alla i stort sett samma sak och har alltid samarbetat för att utöka kontrollen över massorna för eliten. Varför åkte ”socialistiska” Löfven på affärsresa med Wallenberg till Saudi? Varför sponsrar Wallstreet den Bolsjevistiska revolutionen i Ryssland? Varför skonar den Franska Revolutionen superkapitalisten Rothchilds tillgångar i Frankrike? Höger/Vänster Kapitalism/Kommunism är bara en chimär för att förvirra befolkningen och få dem att käbbla om oväsentligheter…. då är de lätta att kontrollera och får hållas. Försöker massorna, eller någon ledare, att förändra pengasystemet…. då jäklar blir det krig och förstörelse tills sådana idéer har raderats från massornas medvetande. Nämn en enda socialist som tyckt att pengasystemet borde reformeras till ett rättvist system där inte en liten elit bestämmer pengavolymen och vilka som skall ”fördela” valutainjektioner till ekonomin. Nämn en socialist som tycker att dagens system där bankerna skapar pengar ur skuld är dåligt? Jag vet inte, men jag tror inte de finns.

    Gillad av 1 person

   2. Varje ”ism” vill väl ha en ny ordning, precis som dina egna valda ismer vill. Imperialism är att prångla på andra länder sin egen ”ism”. Är man imperialist vill man tvinga på andra länder sin egen ordning. Således är inte alla i de olika partierna för en ”ny världsordning” genom påtryckningar, statsministermord, terrorism eller invasion, ex. inte jag.

    Jag är för varje nations folks fria vilja att självt bestämma sin egen ordning. Vill USA:s folk fortsätta tro på den vita blå och röda stocken så kan de väl få det… så länge det sker nationellt…
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/03/03/den-oforsmutsade-sanningen-george-carlin-den-amerikanska-drommen/

    Genom demokratin väljer folket vilka av dessa ismer som ska gälla … i idealfallet om folket har förstånd nog … i ex. Schweiz där folk verkar vara aningen smartare och har inrättat betydligt mer direktdemokrati och sju presidenter, en för varje kanton. Minimal invandring. Starkt försvar. Förbud mot minareter. etc. etc.

    I alla system måste det finnas en elit, helst något hederligare och intelligentare än resten. Det är folkets uppgift att välja in rätt typ av ledare, för när det demokratiska tåget rusar mot en avgrund måste någon med långsiktigt förstånd kunna dra i nödbromsen eller snabbt kunna byta spår. Eliten är ofrånkomlig, men folket ska kunna byta ut den enkelt.

    Målet med den demokratiska socialismen är att på ett demokratiskt sätt, genom reformer, skapa den balanserade nivå av av skatt, tullar och välfärd som kan fungera utan att bygga murar mot mer extrem monopolkapitalism eller kommunism i andra länder. DS är att skapa balans mellan fattig och rik i sitt eget land och göra klassvandring möjlig för alla medborgare.

    Tyvärr har det hittills fungerat dåligt, sedan mordet på vår nationelle demokratiske socialist, förmodligen p.g.a. att monopolkapitalisterna tagit över den fulmedia som vilseleder, ljuger och hjärnförsmutsar folket.

    Demokratisk kommunism, s.k. Bolsjevism, där majoriteten styr genom ett kommunistparti, kan inträffa när mer än 50% av folket vill ha total jämlikhet.

    Det är sant att byråkrater ofta vill utöka kontrollen över massorna för eliten, men det är inte alltid folket i olika demokratier tillåtit detta. Då skriker korrumperad elit naturligtvis kontrollordet ”populism” mot den demokratiska folkviljan.

    Löfven är ingen demokratisk socialist. Det är en nyliberal som är på monopolkapitalets och fulmedias sida.

    Girigbukar på Wallstreet kan möjligtvis ha sponstrat majoritetens (bolsjevistiska) revolution i Ryssland p.g.a. att de ville krossa Tzaren, som var deras fiende. Sedan hoppades nog monopolkapitalisterna på en kapitalistisk demokrati som Mensjevikerna (minoriteten) ville ha. En demokrati som de kunde kontrollera, som i Sverige och Ryssland idag.

    I utbyte mot lånet fick monopolkapitalisterna förmodligen ändå något tillbaka i tacksamhet från Lenin som befriat landet från diktaturen.

    Du frågar: Varför skonar den Franska Revolutionen superkapitalisten Rothchilds tillgångar i Frankrike?

    -Tja. Jag gissar att bara för att folket gör demokratisk revolution mot adeln med sina privilegier betyder inte det att man skinnar en person som kanske hjälpt till att förskaffa folket demokratin i hopp om att kunna dominera den.

    Jag anser att din hjärnförsmutsning av resonemanget är exakt vad varje monopolkapitalist önskar sig kortsiktigt, men de har inte förstått vad lycka är. Vetenskapen har undersökt saken.

    Personligen anser jag att vårt system ska fungera som det gjorde innan Novemberrevolutionen (Dokumentär av Dan Josefsson) och jag tror att de flesta hederliga nationella demokratiska socialister håller med mig om det.

    Gilla

 2. Mycket underhållande text. Har helt missat att du har en blogg också. Jag har hittills bara lyssnat på youtubeklippen, men det här var ju också riktigt bra så nu kommer jag att läsa vartenda blogginlägg framöver.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s