Andras filmer

Confessions of an Economic Hitman.

En film där John Perkins berättar om sitt liv i CIA med uppgift att korrumpera ledare för länder som USA vill lägga under sin kontroll. Perkins beskriver hur han såg till att länder tog lån av IMF/FED/ECB för olika ”infrastrukturprojekt”. Pengarna gick rakt tillbaka till de amerikanska bolag som fick kontrakten för de olika byggprojekten, och ländernas invånare fick ansvaret för återbetalningen av de lån som betalat hamnar och vägar. Tog ett lands ledare beslut som gick emot USA:s intressen blev det krig. Processen är i det närmaste identisk med vad som pågår i Ukraina. Flera mediekällor har kommit ut och sagt att man hittat John Perkins bok i Osama Bin Ladens bokhylla. Med tanke på att Osama Bin Laden dog för över tio år sedan kan man misstänka att de som kontrollerar nyhetsflödet inte vill att man skall lyssna på vad John Perkins har att säga.

WWIII is coming soon and here is why

En mycket bra kort och koncis film som förklarar begreppen ”Petrodollar” och ”Brettonwoods”. Förstår man inte dessa begrepp är det ingen idé över huvud taget att försöka förstå varför olika krig startas. Utan dessa begrepp är man hänvisad till vår medias något enkla bild om att det är galna islamistiska terrorister som är orsaken till att länder i Mellanöstern måste bombas.

All Wars Are Bankers Wars

En film som mer ingående förklarar hur pengars funktion är orsaken till att krig startas. Kort sag: om ett land inte använder ett skuldbaserat pengasystem kommer det förr eller senare, ofta med våld, att tvingas in i ett skuldbaserat pengasystem. Skaparen Michael Rivero driver hemsidan www.whatreallyhappened.com och en daglig 3 timmars podcast som kan laddas ned här. Michael Rivero är extremt kunnig och en av mina huvukällor för att förstå vad som pågår i världen. Det enda Michael Rivero missar i sina mycket skarpa omvärldsanalyser är religionens betydelse i geopolitik.

Money as Debt

En film som i detalj går in på hur pengar fungerar. Filmen svarar på frågan ”Vad är pengar?”. När man sett filmen blir det inte så konstigt att alla länder med skuldbaserad valuta (västvärlden) går allt djupare ner i skuldträsket. Det är för övrigt fascinerande att så kallade ekonomiska experter anser att vi måste ha en oändlig tillväxt på cirka 3% för att undvika massarbetslöshet och annat elände. Om man frågar en mellanstadieelev om det går att ha något som växer exponetiellt i oändligheten, i ett begränsat system, så kommer eleven med största sannolikhet att svara nej. Frågar man Sveriges finansminister så menar han att oändlig tillväxt är en förutsättning för landets, och världens, välstånd, kanske med brasklappen att det kommer att bli en tjänsteekonomi i framtiden. Vi skall altså tro att vi kommer att kunna bibehålla vårt välstånd genom oändlig tillväxt om bara allt fler människor tvättar varandras tvätt, eller masserar varandras ryggar, mot en avgift. Analyserar man sedan vilka länder som krossats av den demokratiska världen så ser man att de förbluffande ofta på något sätt brutit med denna paradigm om skuldbaserad valuta och oändlig tillväxt. Man kan då misstänka att det är andra skäl än demokrati och mänskliga rättigheter som är orsaken till att det ena vansinniga kriget efter det andra startas just med hänvisning till att dessa värden måste skyddas i något land långt bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s