Egna intervjuer

Katarina Tracz tycker tortyr är acceptabelt
Som alla andra NATO-vurmare väljer Tracz att bortse från det faktum att USA och därmed NATO använt och använder tortyr rutinmässigt för att tvinga fram erkännanden om terrorhandlingar. Detta har man sedan byggt sin katastrofala utrikespolitik på, där bland annat Irak invaderades för att stoppa Saddam Husseins kärnvapenprogram; ett vapenprogram som senare visade sig bara existerat i huvudet på galningarna i Pentagon och Vita Huset.

Anna Dahlberg stämmer in i krigshetsarkören

Här ringer jag Anna Dahlberg för att fråga om denna artikel. Dahlberg visar sig ha begränsade kunskaper om Ukraina och Krim trots att hon skriver om saken i en av sveriges största kvällstidningar.

Aftonbladets Wolfgang Hansson nationsbestämmer eventuella ubåtar i Stockholms skärgård.

Ett samtal med Wolfgang Hansson denhär artikeln där han förklarar varför man kan förutsätta att de ubåtar som seglar in i Stockholms skärgård är ryska.

Oksanen skriver om sanning i SvD men vägrar ge källa

Här pratar jag med Oksanen om hans artikel i SvD där han förespråkar mer kontroll från myndigheter äver vad som publiceras. Han tycker att nyhetskällor skall certifieras så att konsumenterna kan vara trygga i att det de läser är sant. Troligen skulle jag inte få en sådan certifiering.

Utrikesexperten Stig Fredriksson har missat ett par saker om Ukraina

Här pratar jag med den allmänt kände och anlitade utlandsexperten Stig Fredriksson om hans artikel ”Sprid inte Ryska Konspirationsteorier”. Det visar sig under samtalet att Stig har missat en hel del av de mest viktiga händelserna rörande tragedin i Ukraina. Det verkar inte som att Stig spenderat speciellt mycket tid på research inför sin artikel.

2 reaktioner på ”Egna intervjuer

  1. Erik, jag länkade till din blogg på den här sidan
    http://smoothiex12.blogspot.com/2016/05/susan-rice-national-security-adviser.html
    Där ”Smoothie” (rysk emigrant tror jag) kommenterade hur Susan Rice had sagt på CNN att majoriteten av ryska flygvapnet var i Syrien. Detta befängda påstående fick vara oemotsagt. Det är med andra ord inte bara svenska journalister som har noll koll, det är också högt uppsatta personer som Rice. Det är anmärkningsvärt och farligt.

    Gillad av 1 person

  2. Tyvärr är det inte det att de inte har koll. Det är en medveten agenda som drivs och så har det varit i över hundra år…minst. Jag tror inte alla så kallade journalister driver en agenda, men de som utnämner journalister/redaktörer driver en agenda och journalisterna/redaktörerna vet att de inte blir långvariga om de börjar tänka själva.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s