Proofs of a Conspiracy

Proofs of a Conspiracy

av

John Robison

Boken publicerades 1798 och skrevs av John Robison som var Frimurare, men som hoppade av Frimureriet då han insåg vilken olycka Frimureriet hade bringat Europa, speciellt i och med den Franska Revolutionen. Jag är inte speciellt kunnig på Franska Revolutionen, annat än att jag vet att det var en revolution, som så många andra, vilken var iscensatts av Frimureriet. Denna bok har gjort mig mycket intresserad av att lära mig mer om den Franska Revolutionen. Boken är av förståeliga skäl skriven på gammal engelska vilket gör den lite jobbig för en svensk att läsa, men det är väl värt besväret. Robison är Katolik och inser att Frimureriet är själva motsatsen till Kristendom, och att Franska Revolutionen i första hand var en attack mot Kyrkan. Robison gör kusligt träffsäkra spådomar om vad som kommer hända med samhället om man håller fast vid det vägval den Franska Revolutionen innebar. De förutspåelser han gör beskriver nästan på pricken det samhälle vi har i Sverige idag. Ett samhälle där staten tagit över ansvaret för barns uppfostran, där kvinnans upphöjda position som familjens centrum och därmed samhällets viktigaste roll raserats, och där kvinnor tävlar sins emellan om mäns uppmärksamhet genom sin attraktionskraft, snarare än att sträva efter ett dygdigt liv med en hälsosam familj. Han förutspår hur mödrarollen kommer att förlora sin särställning i samhället med de effekter detta får för familjens och barns välmående. Ett citat ur boken om vad som händer med kvinnorollen om religionen tas bort ur samhället:

”I would say to them (kvinnorna), that if the world would once adopt the belief that this life is our all, then the true maxim of rational conduct will be, to ”eat and drink, since tomorrow we are to die”, and that when they have nothing to trust to but the fondness of men, they will soon find themselves reduced to slavery. The crown which they now wear will fall from their heads, and they will no longer be the arbiters of what is lovely in human life…”

Frimureriet infiltrerades 1776 av illuminaten Adam Weisshaupt, Franska Revolutionen genomfördes 1789, och Robison skrev boken 1798. Det är ganska svårt att avskriva Robisons uppgifter som foliehattsteorier då de stämmer väldigt bra med hur samhället ser ut idag. Börjar man sedan efterforska vilka i världspolitik som är Frimurare blir det än mer kusligt. Väldigt ofta när stora händelser inträffar finns det Frimurare i närheten.

Mordet på John F. Kennedy – Vicepresidenten Lyndon B. Johnson var Frimurare.

Atombombsfällaren Harry Truman – Befordrad till Frimureriets högsta grad kort senare.

Lenin – Frimurare

Själva idén med hemliga sällskap borde vara förbjudet för människor i maktposition. Hur kan vi veta att Frimuraren Löfvén har Sveriges bästa för sina ögon om han pratar med Frimuraren José Manuel Barroso om förhållandet mellan EU och Sverige? De har båda svurit en ed om total lojalitet mot brödraskapet, vilken skall ligga över alla andra lojaliteter, med hot om dödsstraff om lojaliteten bryts. Enbart medlemmar av den högsta graden av Frimurare vet vad Frimureriets egentliga syfte är.

Boken finns för nedladdning här.

En reaktion på ”Proofs of a Conspiracy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s