Lögn/Drömfabriken DN fortsätter sin skrämselkampanj

Winiarski har skrivit denna text i DN om Egypt Air kraschen i Medelhavet (Läs den gärna innan du läser vidare). Föga förvånande spekulerar han, likt alla andra medier i väst, om hur eventuella terrorister gått till väga för att spränga planet. För mig börjar varningsklockorna ringa med öronbedövande styrka när ISIS/Terrorism blir den dominerande informationen i tidningar och TV innan ens planet hittats. Normalt säger man inget om ett haveri innan man hitta och analyserat vrakdelar och färdskrivare. Jag kan givetvis inte vara säker på att detta inte är ett terroristdåd, men något som är helt säkert är att bara för att någon anonymt ringer till en tidning eller polismyndighet och viskar att det var ISIS som gjorde det, betyder inte att det var ISIS som gjorde det. Sedan vet de som läser annat än DN:s smörja att även om det vore ISIS så går spåren i en riktning som Winiarski inte vill exponera.

De med erfarenhet från i flygbranschen vet att flyger man ett plan fullt med araber är det stor risk att säkerhetsföreskrifter inte följs ombord. Kommer passagerarna från ett ociviliserat land så beter sig passagerarna ungefär lika ociviliserat på flygplanet som i det land som de kommer från. Något som är det värsta man kan råka ut för som civil pilot (och passagerare) är en brand ombord. En brand kan mycket snabbt utveckla sig till totalt okontrollerbart kaos ombord. Detta mycket på grund av att man har syregeneratorer ombord för det fall att ett kabintrycksbortfall skulle uppstå. Dessa generatorer kan vid överhettning börja producera syre, och tillför man rent syre till en redan brinnande kabin blir branden explosionsartad. En teori, som inte är lika smaskig och agenda-drivande som Winiarskis ”Det var terroristerna ISIS som gjorde det och snart kommer de och tar er om ni inte accepterar mer övervakning och kroppsvisitationer”, är att ociviliserade araber, som ofta är kedjerökare, hade svårt att följa rökförbudet ombord. Någon fimp startar en eld i någon av toaletternas papperskorgar och det automatiska brandsläckningssystemet för papperskorgarna på toaletten räckte inte för att släcka branden. Airbus 320 är ett fly by wire flygplan, och utan att ha ingående kunskaper om Airbus 320, så skulle man kunna tänka sig att om styrsystemets kabelhärvor börjar brinna blir flygplanet snabbt okontrollerbart. En källa som brukar vara korrekt när det gäller flyghaverier är www.aviationherald.com. Söker man efter kraschen på denna sida hittar man http://avherald.com/h?article=4987fb09&opt=0 och rullar man ner ser man ett antal ACARS-meddelande som skickats straxt innan kraschen. ACARS-meddelanden är datameddelanden som kan skickas manuellt och automatiskt till och från flygplanen. Dessa meddelanden skickades antagligen automatiskt till tekniska avdelningen för att de skall veta vilket underhåll som kommer att behövas för ankommande flygplan.

00:26z har larm om rök på toaletten skickats.

00:27z har rök i flyginstrumenten uppstått.

00:29z verkar AUTO FLT FCU 2 FAULT ha skickats.

Detta betyder troligen att Datorn nummer två för flygautomatiken (Autopilot nummer 2) har upphört att fungera.

00:29z F/CTL SEC 3 FAULT

Detta är troligen styrsystemdator nummer 3:s sekundära krets som slutat fungera.

Jag kan inte specifikt Airbus, men allt detta tyder för mig på att kablar håller på att brinna upp och att de påverkar styrsystemet.

Troligtvis är detta en tragisk olycka där en korkad arab slängt en cigg i papperskorgen och därmed dömt 66 personer till döden. Mycket tragiskt och korkat, men har inget med den smörja som Winiarski försöker dränka sina läsare med.

Om sedan Winiarski vill skriva om ISIS vore det ju fint om han ville påpeka att ISIS skapats av CIA. Att ISIS-soldater regelbundet får läkarvård i Israel. Att när ISIS-centraler intas hittar man ofta amerikansktillverkade vapen och i vissa fall Israeliska befäl. För den om läser lite utanför Winiarskis något begränsade värld är det uppenbart att Israel och ISIS har en hel del samarbete vilket kan tyckas en aning underligt, ja kanske rentav omöjligt för den som bara badar i DN:s smörja.

 

Erik Johansson


En reaktion på ”Lögn/Drömfabriken DN fortsätter sin skrämselkampanj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s